Ратни злочинац Тони Блер који је осуђен на 20 година затвора у Србији постао саветник Владе Србије

20-02-2015 09:09:58 | | / vostok.rs |

Бомабрдуј па саветуј



Бивши британски премијер и ратни злочинац Тони Блер додао је Србију на листу земаља које му плаћају за саветовање, упркос томе што је 1999. године имао улогу једног од главних предлагача бомбардовања Београда, пише "Гардијан".

Блер ће саветовати србског премијера Александра Вучића, који је током бомбардовања био министар информисања и чест критичар сада бившег британског премијера. Председник радикала Војислав Шешељ написао је тада књигу "Енглески педерски испрдак Тони Блер", а Вучић је био један од рецензената, додаје лист.

Тони Блер је један од највећих заговорника агресије на СР Југославију 1999. године, описао је своју улогу у НАТО интервенцији и у косовском рату — неопходном да би се „избегла хуманитарна катастрофа на Косову".

Блерова одлука да постане саветник Вучићеве Владе потврђена је из његове канцеларије у саопштењу у коме пише: „Овај пројекат је директно уговорен између Србије и Асоцијације Тонија Блера, након сусрета Блера и србског премијера и није део било којег ширег споразума. Блерова канцеларија, међутим, није хтела да потврди ко финансира договор, иако владини извори у Београду кажу да су то Уједињени Арапски Емирати.

Што је још интересантније, пресуда србског правосуђа за ратне злочине над србским становништвом од стране страних државника сакупља прашину.

Тони Блер је осуђен на 20 година због подстицања на агресивни рат, повреде територијалног суверенитета, за кривично дјело убиства највиших државних органа у покушају, за ратни злочин против цивилног становништва.