Путин: Нико не треба да гаји илузије да може постићи војну супериорност над Русијом

20-02-2015 07:17:17 | | / vostok.rs |


Председник Владимир Путин је рекао да друге земље не треба да имају илузију да могу да буду војно супериорне над Русијом.

"Нико не треба да гаји илузије да може постићи војну супериорност над Русијом или да може да врши неки притисак на нас. За такве авантуре ћемо увек имати адекватан одговор. Наши војници и официри су доказали да су спремни да делују одлучно и професионално те да храбро носе тешке нестандардне задатке, као што и приличи модерној војсци која чува своју традицију."- рекао је предсендик Путин.

Председник је такође истакао да се Војска Русије стално развија и унапређује према садашњим и будућим захтевима. Председник је додао да је последњих година много урађено и на побољшању ефикасности војне администрације.

"Успешно се спроводи и обимни програм наоружавања војске и морнарице, укључујући активно унапређење система авио-космичке одбране. То је гаранција глобалног паритета ", - додао је председник.

"Наглашавам да ће у свим сегментима бити имплементиран план. У то нема сумње, "- рекао је Путин у саопштењу поводом Дана бранилаца отаџбине који се обележава 23.02.