Џон Кери се пожалио на "Раша тудеј"

26-02-2015 09:18:23 | | / vostok.rs |


Државни секретар САД Џон Кери сматра да Америка треба да се угледа на РТ који свој програм емитује на енглеском и другим језицима и успешно преноси своју позицију читавом свету. Вашингтон исто тако треба да улаже велика средства у представљању своје позиције.

"Раша тудеј се емитује на енглеском. Да ли ми имамо еквивалент који би се могао чути на руском? То је веома скуп посао — они троше велики новац. Обраћају се људима на језику који они разумеју", рекао је Кери у обраћању Конгресу.

"Већ почињемо то да радимо у вези са Исламском државом. Али, то је велики посао, пријатељи. Ја то у потпуности подржавам, али за то треба новац", додао је Кери, позвавши да се повећа финансирање овог сектора.

Према његовим речима, сличан посао се води преко државних организација — Савета који се бави питањима емитовања који контролише информативно-пропагандну делатност медија у иностранству. "Сви се слажемо да је потребно сести и још једном о свему размислити. И одредити како ћемо трошити тај новац", додао је Кери.