У Београду и Бањалуци спектакуларни наступ државног ансамбла "Руски козаци"

04-03-2015 08:14:04 | | / vostok.rs |


Поштовани пријтељи,

Задовољство нам је да Вас обавестимо, да Сава Центар са својим пословним партнерима из Удружења Србско-Руска Веза, организује наступ ДРЖАВНИ АНСАМБЛ РУСКИХ КОЗАКА , дана 04.04.2015. године са почетком у 20,00 часова.



Ансамбл је носилац многобројних државних награда и светских признања. Руководилац ансамбла кореограф, Леонид Ммилованов, један од опуномоћених лица Председника Руске Федерације Владимира Путинапо "Народном фронту".

Награђен је од стране бившег Председника Руске Федерације Дмитрија Медведева у 2010 г. звањем "Народног уметника Русије.



Државни Ансамбл Руских Козака је еминентни носилац козачке културе, ансамбл који негује богату духовну, музичку и играчку козачку традицију и наслеђе бројних козачких региона Русије од реке Дона до Сибира. Обучени у живописне и оригиналне костиме, необичног колорита, играчи фантастичног умећа на бриљантан начин приказују легендарну храброст и гордост Козака.

Њихова игра је инспиративна, пуна енергије, аутентичног ритма, страсти , а играчке вештине доведене до перфекције и до граница акробатике. Постављајући себи најсложеније уметничке задатке, чланови ансамбла изводе кореографске и играчке бравуре са таквом лакоћом која је својствена великим мајсторима, због тога их са правом називају Велики козачки балет.



Високим квалитетом и спектакуларним извођењем програма Ансамбл Руски Козаци освојио је читав свет, гостујући на свим континентима и престижним светским музичким и позоришним фестивалима.



У 2001. години наступали су на фестивалу у Единбургу, а на којем је присуствовала и енглеска краљица Елизабета II, која је била усхићена феноменалним сценским извођењем и позвала их на пријем у част свог јубилеја.