Кина и Русија ће сарађивати упркос санкцијама Запада

08-03-2015 11:34:50 | | / vostok.rs |


Односи Кине и Русије базирају се на "заједничкој потреби", а сарадња две земље ће се наставити упркос санкцијама које је Запад увео Москви због сукоба у Украјини, нагласио је министар спољних послова НР Кине, Ванг Ји.

"Пекинг и Москва ће наставити са стратешком координацијом и сарадњом у циљу одржавања међународног мира и безбедности.Практична сарадња између Кине и Русије се темељи на заједничкој потреби, те има за циљ резултате који ће одговарати и једнима и другима. Кина и Русија ће напорно радити на томе да повећају вредност билатералне трговине на 100 милијарди долара годишње, према прошлогодишњих 95,3 милијарде. Интензивираћемо сарадњу у финансијском, енергетском и нуклеарном сектору и сваком другом сектору", саопштио је Ванг.

Кинески министар је додао да ће наставити са стратешком координацијом и сарадњом у циљу одржавања међународног мира и безбедности.

Кина и Русија су сталне чланице Савета безбедности Уједињених нација, а досад су неколико пута заједно користиле право вета како би блокирале намере Запада.