Нова провокација Давутоглуа - поистоветио српске председнике са Хитлером

18-03-2015 09:50:53 | | / vostok.rs |


Турски премијер Ахмет Давутоглу одбацио је предлоге да би требало одржати разговоре са сиријским предсједником Башаром ал-Асадом. Давутоглу је оценио да то не би било ништа другачије од руковања са Адолфом Хитлером, Слободаном Милошевићем, Радованом Караџићем или Садамом Хусеином.

Амерички државни секретар Џон Кери изјавио је у интервјуу током викенда да ће Вашингтон напослетку морати да разговара са Асадом, уколико се жели мир, што је наишло на жестоко реаговање Анкаре, која је саопштила да са Асадом нема о чему да се преговара.

“Уколико седнете и рукујете се са Асадом после свих тих масакара и упркос хемијском оружју које сте ви (САД) прогласили за црвену линију, онда ваша рука никада неће бити избрисана из историје”, рекао је Давутоглу обраћајући се посланицима у парламенту.

Давутоглу је повукао паралеле између сиријског лидера и нацистичког вође Хитлера, покојног србског председника Слободана Милошевића, првог председника Републике Српске Радована Караџића и свргнутог ирачког председника Садама Хусеина.

“Нема разлике руковати се са Хитлером или Милошевићем, Радованом Караџићем, Садамом или Асадом”, рекао је Давутоглу.