Николић: Узалуд врше притисак да не идем у Москву

20-03-2015 07:13:06 | | / vostok.rs |


"Непристојно давати савете некоме ко савет није ни тражио", саопштио је кабинет председника Србије, који је реаговао на изјаву Едуарда Кукана да не би требало да иде у Москву 9. маја

Председник Србије Томислав Николић поручио је данас шефу Делегације Европског парламента Едуарду Кукану да узалуд врши притисак на њега да не оде на војну параду у Москви 9. маја.

"Господин Кукан узалуд врши притисак на председника Републике да донесе одлуку која није у интересу грађана Србије", наводи се у изјави Николића поводом изјаве Кукана за данашњи Блиц да председник Србије не би требало да иде у Москву 9. маја.

Николић је оценио и да је "непристојно давати савете некоме ко савет није ни тражио", пренео је кабинет председника Републике.

Додаје се да се никада није догодило да Николић или било који политичар из Србије дели савете председнику Словачке, из које долази Кукан, где треба да буде и шта треба да ради или не.

"Мишљење велике већине грађана је да наша земља треба да негује најбоље односе са свима, па и са Руском Федерацијом. Председник недвосмислено заступа то мишљење и нико то неће успети да промени, па ни господин Кукан", наводи се у изјави.

Након заоштравања односа Русије и Запада због рата у Украјини велики број шефова западних држава најавио је да 9. маја неће отићи на војну параду у Москви поводом обележавања Дана победе над фашизмом.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут