Динкић, Калановић и Грубјешић ставили мандате на располагање странци

21-07-2013 04:28:45 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Министри у влади из редова УРС данас су ставили свој министарски мандат на располагање члановима ГО странке.

Главни одбор Уједињених региона Србије на коме су троје министара ставили мандате странци на располагање завршен је око 15 часова. После затвореног дела седнице нико од званичника странке није давао изјаве, а како је најављено из УРС, медијима ће бити прослеђено саопштење о закључцима Главног одбора

Подсетимо, председник Уједињених региона Србије и минисар финансија и привреде Млађан Динкић поручио је данас да та странка неће бити препрека за суштинску и делотворну реконструкцију владе, јер грађани с правом од владе очекују више.
Динкић је Главном одбору дао свој мандат на располагање и позвао га да овласти Председништво странке за доношење одлука у процесу реконструкције владе.
"Ви сте ме предложили на место министра и ви одлучујете о мом мандату министра", поручио је Динкић члановима ГО УРС.
Динкић је поручио да ће отворено у предстојећој седмици разговарати са коалиционим партнерима и да неће упућивати поруке преко неименованих извора.
"Очекујем да ћемо у недељи пред нама дефинисати програмске циљеве, да ћемо критички и рационално анализирати учинке и рад свих министара у влади, али свакако нећемо учествовати у реконструкцији која се конструише у таблоидима, јер нас у владу пре годину дана нису позвали неименовани извори већ Ивица Дачић и Александар Вучић",рекао је Динкић на седници Главног одбора УРС.
Лидер УРС је истакао да је потребно подићи лествицу како би влада била ефикаснија и успешнија, а томе треба прилагодити и њен кадровски састав, јер влади ће бити потребно више енергије и стручности у вођењу јавних послова.
И министарка регионалног развоја и локалне самоуправе Верица Калановић данас је ставила свој министарски мандат на располагање члановима ГО УРС-а, као што је то учинила и потпредседница владе задужена за европске интеграције Сузана Грубјешић.
Калановић је, подносећи извештај о раду министарства на чијем је челу, на седници ГО УРС-а рекла да ће сутра извештај о раду поднети премијеру Србије Ивици Дачићу и да ће га ставити на сајт министарства.
"Стављам вам на располагање мандат, јер сматрам да ми као УРС о томе треба да одлучујемо", рекла је Калановић обраћајући се члановима ГО УРС у општини Стари Град.
Она је додала да је реконструкција владе сигурно "топ тема" и да се од свих очекује сумирање и реално сагледавање учињеног, али и онога што није урађено.
"Стојим иза онога написаног у програму Уједињених региона Србије. У животу послови морају да се завршавају, сагледавају своја и туђа искуства и на време планирају нова", рекла је Калановић.
Заменик председника УРС Вељоруб Стевановић изјавио је данас да су односи у владајућој коалицији коректни што није био случај у ранијим владама, а да су Млађан Динкић, Сузана Грубјешић и Верица Калановић најбоље решење за функције на којима се налазе и да на њима треба да остану.
"Можемо ли да понудимо боље? Сигуран сам да не. Не треба експериментисати са нечим што је више него позитивно, тиме што ћемо зарад неких персоналних промена да направимо нешто за медије и народ, па да то делује популистички", рекао је Стевановић.
Главни одбор Уједињених региона Србије на коме ће бити речи о реконструкцији владе почео је данас око 12 сати, у општини Стари град.
Та странка је најавила да ће чланови владе Млађан Динкић, Сузана Грубјешић и Верица Калановић на седници поднети извештаје о раду у првих годину дана рада владе.Динкић, Грубјешић и Калановић ће извештаје о раду представити на отвореном делу седнице.