Систем контроле ума угашен због недостатка пара!

22-07-2013 07:10:14 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Веровали или не, програм утицаја на менталну свест људи широм планете затворен због недостатка новца, а помиње се и проневера.

Да криза не бира говоре сензационалне вести да је угашен трн у оку теоретичара завере - чувени систем ХААРП који путем магнетних таласа утиче на свет и расположење људи! Како преноси НСП амерички програм ХААРП угашен је због финансијских потешкоћа!

Чак пола милиона евра кошта десетодневни рад једног постројења. Међутим, убрзо се шире спекулације да је прави разлог краха тајног пројекта проневера новца! Вођа истраживача Алфред Вонг је, према писању портала Wиред, проневерио чак 1,7 милиона долара, намењених у истраживачки пројектима.
Менаџер програма Џејмс Кини каже да је ХААРП на Аљасци не ради од почетка маја и да је локација напуштена а не ради ни званична интернет презентација www.хаарп.аласка.еду. - Искључили смо струју и закључали зграду - открива Кини, који међутим тврди да су приступни путеви антенама блокирани због безбедносних разлога. Такође се помиње да је један од разлога за затварање еколошки. Наиме, дизел генератори нису добили атест против загађење околине. Проблем је то што поправка генератора кошта 800.000 долара, плус 300 хиљада за одржавање сваког месеца.
Систем ХААРП, подсетимо, користи се за утицај на манталну свет, околину, а може да промени климу и климатске промене, бар у понекој мери. Подсетимо, као могући узрочник наглог „дивљања“ климе помиње се и ХААРП антенски систем који се налази и у Србији, тачније у месту Бељина код Барајева, а надомак Београда.
ХААРП антенски систем је програм активног ауроралног истраживања високе фреквенције (скраћено ХААРП) и представља пројекат истраживања са циљем разумевања, стимулисања и контроле процеса у јоносфери која је део земљине атмосфере на висини од 50 до 80 километара, и који садржи велику количину јона (наелектрисаних честица) насталих деловањем сунчевог ветра и има велики утицај на простирање електромагнетних таласа. ХААРП антенски систем поред мноштва утицаја на човекову околину али и менталну свест, има утицаја и на климу и климатске промене. Екстремно високе температуре нису нешто што је уобичајено за подручје Србије. Неуобичајено врео био је и почетак маја, када су температуре биле изнад 30 степени а случајно или не, тек ХААРП антенски систем је са радом отпочео баш трећег маја ове године.