Вулин хрватском министру: Од усташтва се нећеш излечити

02-04-2015 09:18:40 | | / vostok.rs |


Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин поручио је данас хрватском министру бранитеља Предрагу Матићу да се „од усташтва неће излечити никада“.

„Ја сам пожелео напредак и успех Хрватској, а мени министар бранитеља, Предраг Матић, лечење“, навео је Вулин у писаној изјави.

„Можда за мене има лека, али се министар бранитеља Матић од усташтва неће излечити никада“, одговорио је Александар Вулин.

Хрватски министар бранитеља Предраг Матић осврнуо се данас на изјаву Вулина о хрватском премијеру, поручивши му: „Иди, бре, па се лечи“, а исту поруку упутио је и лидеру радикала Војиславу Шешељу, који је данас испред Палате правде запалио хрватску заставу.

„За Вулина би могла да буде иста порука као и за (Војислава) Шешеља: 'Иди, бре, па се лечи'“, рекао је хрватски министар у краткој изјави новинарима у Загребу.

Матић је тиме реаговао на изјаву Александра Вулина који је данас критковао премијера Хрватске Зорана Милановића због изјаве да одлука о повратку лидера Српске радикалне странке Војислава Шешеља у хашки притвор неће дестабилизовати регион, а да ни на који начин не би смела да дестабилизује Србију.

„Хрватску сигурно неће дестабилизовати – ако је Хрватска уопште део регије – а Србија ће сада показати је ли права демократија или заиста зависи од таквих хирова. То никако не би смело да дестабилизује Србију ни на који начин и зато је изјава да је то удар на премијера Србије мени несхватљива“, рекао је Милановић у уторак новинарима у Загребу.