Рогозин о критици Русије у западним медијима: „буржуји у паници“

04-04-2015 12:11:49 | | / vostok.rs |


Потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин са иронијом је прокоментарисао на својој Фесјбук страници чланак чешког листа Рефлекс којем се наводи да су две главне претње за Запад – „руски империјализам и пресељење муслиманских маса“.

„Без обзира што је наша економска ситуација, као и пре, боља него у Русији, историја нас учи да је, не једном, економски слабији противник побеђивао економски јачег. Што се тиче војне сфере, то наш, ионако слаби положај слаби још више… Нешто су буржуји у паници“, написао је Дмитриј Рогозин, цитирајући део чланка из Рефлекса.

Аутор чланка је забринут тиме што ЕУ личи на „колос са глиненим ногама“ и ускоро може престати да постоји, јер је слаб како у економскоМ, тако и у војном плану. У савременом европском друштву не постоји жеља да се „живи и умре за будућа поколења“, констатује Рефлекс.

У вези с тим, посебна претња за ЕУ је „амбиција и војна снага Русије која је у порасту, масовна емиграција из муслиманских земаља, заједно са ширењем најрадикалнијих форми ислама“, наводи се у чланку.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут