Русија: Изјаве о испорукама оружја Јемену су провокација

06-04-2015 09:43:53 | | / vostok.rs |


Москва је назвала апсурдним саопштења да је Русија у својим авионима допремила у Јемен оружје за побуњенике Хуте, каже се у коментару званичног представника МСП Русије Александра Лукашевича.

„Привлачи пажњу информација из медија о изјавама министра иностраних послова Јемена Ријада Јасина да су руски авиони, који су вршили евакуацију наших грађана из ове сукобима захваћене земље, наводно допремили тамо оружје за побуњенике Хуте и малтене да смо евакуисали бившег председника Салаха“, каже се у документу.

„Русија у тешким условима врши евакуацију својих грађана из Јемена и других земаља које улазе у антихутску коалицију. При томе, ми се не мешамо, као што то други раде, у унутрашњу кризу у Јемену“, наводи МИП Русије.

„Министру иностраних послова Јемена, који се сада налази ван земље би требало поручити да се не упушта у опасна фантазирања, већ да се позабави патњама цивилног становништва Републике Јемен, чији број жртава већ достиже стотину. Са своје стране, поново порврђујемо потребу имплементације руске иницијативе о прављењу хуманитарне паузе у Јемену, о којој је било речи у Савету безбедности УН“, закључио је Лукашевич.