Вучић: Ако Динкић може без нас, немам проблем!

23-07-2013 06:33:08 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Веома ме је заболела изјава да ја треба да доказујем да ли је министарка Верица Калановић радила добро

Први потпредседник Владе Србије и лидер Српске напредне странке Александар Вучић изјавио је вечерас да му не пада на памет да у оквиру реконструкције владе доказује да ли је било који од министара радио добро, јер то морају да учине странке које су их делегирале.

"Веома ме је заболела изјава да ја треба да доказујем да ли је министарка Верица Калановић радила добро, просто нећу то доказујем ни Млађану Динкићу, нити било коме другом, а господин Динкић, ако може без нас, или са доказима или без доказа, ја немам никакав проблем са тим", рекао је Вучић гостујући у Дневнику 2 РТС-а.
Када немају ништа причају о мојој аутократији
Вучић је истакао да га многи, полазећи од себе и аутопројекције, оптужују за самовољу и жељу да преузме више власти.
"Када не могу да вас оптуже да сте корумпирани, када не могу да вам кажу да су паметнији и образованији, када не могу да кажу да су марљивији, шта им друго остаје него да причају о аутократији, макар то ничим не поткрепили", казао је Вучић.
СНС ће, како је прецизирао, на седници Главног одбора у петак, донети коначне одлуке о реконструкцији, а до тада или нешто после тога би такве одлуке требало да донесу и друге странке владајуће коалиције.
Да ли ће Уједињени региони Србије остати у влади, како је рекао Вучић, зависи од те странке, а СНС ће рећи шта мисли о њиховом односу према коалиционим партнерима и Влади Србије.
"Реконструкција ће бити темељна, озбиљно спроведена и наук свима како да више радимо, како да не одлазимо из земље на 20 или 25 дана зато што волимо да путујемо, а да ниједан горући проблем у земљи нисмо решили", истакао је Вучић.
Влада може боље да ради
Како је истакао, ова влада је била боља од свих претходних, али је потребно да буде још боља и да има боље резултате.
"Данас сви долазе раније на посао, одлазе касније, то је добро зато што ће људи бити енергичнији и више рада и труда ће уложити него раније, волео бих да људи и на другим нивоима власти више раде, а не да раде сат и по, па да онда одлазе у кафане на договоре о различитим комбинацијама", рекао је Вучић.
Како је објаснио, критеријуми за персоналне промене у влади ће бити објективни, али не може се очекивати да ће их и сви они који ће бити смењени доживети као објективне.
Када је реч о одступању од раније најављеног рока за именовања шефа тима за преговоре са ЕУ, Вучић је истакао да је за то одлагање он одговоран и да ће одлука бити донета у најскорије време.
Како је објаснио, један од кандидата за ту функцију, иначе министар у Влади Србије, није желео да ради тај посао и сада је потребно изабрати човека између неколико преосталих кандидата.
Упитан да ли је с премијером Ивицом Дачићем разговарао о промени коалиционог споразума, Вучић је одговорио да је било речи о разноврсним темама, али да не жели да са тим информацијама иступа у јавност пре него што странке дају свој суд.
Сумирајујући једногодишње резултате рада владе, Вучић је рекао да је учињено много, да је било извесних пропуста због објективних потешкоћа и да је циљ да следеће године Србија буде успешна земља.
"Реконструкција није ни "Фарма" ни "Велики брат". "Фарму" и "Великог брата" су нам донели ти велики бизнисмени из једне политичке странке и скупо продавали овом народу, а то нико није радио из СНС. Ово траје, јер људи нису кликери и са њима не можете да се играте, већ морате да озбиљно доносите одлуке и просуђујете о будућности земље", рекао је Вучић.