Пољски племић изазвао британског политичара на двобој

14-04-2015 09:33:39 | | / vostok.rs |


Пољском племићу, кнезу Јану Жилињском, дозлогрдило је да слуша ксенофобне изјаве лидера британске Независне партије, европосланика Најџела Феража и вређање гастарбајтера Пољака, толико да га је позвао на прави, старомодни двобој у Хајд парку.

Кнез Жилињски бацио је Фeражу рукавицу у лице виртуелно, посредством видео-клипа на Јутјубу. Пољски племић је подсетио на херојство свог оца у Другом светском рату, показао његову сабљу и због увреда Пољацима позвао Феража да се у свитање једног дана дефинитивно расправе сабљама.

„Доста ми је дискриминације Пољака у овој земљи. Најидиотскији коментар који сам чуо био је када је господин Најџел Фераж окривио моје земљаке за саобраћајне гужве на аутопуту М40. Доста, доста господине Фераж“.

„Желео бих да се сретнемо једног јутра у Хајд парку и да понесемо сабље и да расправимо ту ствар онако како би то некада учинили пољски племић и енглески џентлмен“, позвао је кнез Жилињски британског политичара на двобој.

Оставио му је, међутим, отворену могућност да, ако је Феражова сабља зарђала, пред изборе прихвати вербални дуел пред ТВ камерама.

УКИП и Фераж немају на мети само Пољаке, већ и све остале имигранте, гастарбајтере из посткомунистичких чланица Европске уније, који су искористили новостечену слободу кретања када су ушли у Европску унију 2004. године и потражили у Великој Британији посао и бољи живот.

У кампању против ксенофобије кренули су и сами имигранти и улице великих британских градова облепили плакатима портретима 15 досељеника који у Великој Британији живе и раде уз кратку поруку да су они — лекар, правник или ватрогасац, Британцима потребни.