Вучић и Порошенко: Ојачати односе Србије и Украјине Опширније: http://rs.sputniknews.com/srbija/20150413/1251394.html#ixzz3XGq4yrFE

14-04-2015 10:32:23 | | / vostok.rs |


Председник Владе Србије Александар Вучић разговарао је телефоном са председником Украјине Петром Порошенком о односима двеју земаља и о улози Србије као председавајуће ОЕБС-у у украјинској кризи, саопштила је Влада у Београду.

Двојица саговорника разменила су ставове о улози Србије у председавању ОЕБС-ом, а Вучић је истакао да Србија чини све како би објективно и непристрасно помогла у решавању свих спорова и проблема на територији Украјине.

Вучић и Порошенко сагласили су се да су Србија и Украјина пријатељске земље и да је неопходно да више раде на успостављању ближих билатералних, политичких, а посебно економских односа.

Они су и разменили позиве за посете делегација Србије и Украјине на највишем нивоу, и договорили се о настављању редовне комуникације о свим важним питањима, пише у саопштењу.

Вучић је захвалио Порошенку због подршке Украјине територијалном интегритету Србије, а председник Порошенко је захвалио Влади Србије због јасног става о питању украјинског суверенитета, пише у саопштењу.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут