Запад треба да обрати пажњу на политичка убиства у Украјини Опширније: http://rs.sputniknews.com/svet/20150416/1309055.html#ixzz3XYJ7bGzj

17-04-2015 10:13:52 | | / vostok.rs |


Запад треба да обрати пажњу на политичка убиства у Украјини уместо да се бави реториком санкција против Русије, изјавио је шеф међународног комитета Савета Федерације Константин Косачев поводом убиства опозиционог новинара Олеса Бузине у Кијеву.

Кијевска полиција саопштила је претходно да су два непозната маскирана човека убила Бузину недалеко од његове куће у центру Кијева. У украјинској престоници недуго пре тога убијен је и депутат Врховне раде Украјине из „Партије региона“ Олег Калашњиков.

„Колико је још потребно жртава како би свет схватио да се у Украјини непрестано дешавају циљана политичка убиства? Колико дуго ће се прикривати одговорност украјинских радикала који се обрачунавају са свима који им не иду уз длаку?“, изјавио је сенатор.

„Или на све што се дешава у Украјини у Америци и Европи имају само један одговор – појачати санкције Русији“, закључио је он.

Шеф уставног комитета Савета Федерације Андреј Клишас изнео је претпоставку да је новинар убијен због свог опозиционог става према украјинским властима. „Убиства истакнутих противника данашњег режима у Кијеву постали су свакодневна страшна реалност у Украјини“, изјавио је Клишас за РИА Новости.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут