(Не)озбиљност правосудних органа: Која је разлика између Тачија, Блера, Олбрајтове и осталих...

20-04-2015 03:27:34 | | / vostok.rs |


Држава ће се, у случају доласка, како га медији у Србији називају, "косовског министра спољних послова", односно терористе Хашима Тачија у Београд, понашати у складу са законом, те да ће бити ухапшен ако дође у Београд, преносе србски медији.

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић рекао је да је потерница за Тачијем у Србији на снази, тако да он може да буде ухапшен ако дође у Београд .

„Истрага о Тачију је у прекиду, јер је недоступан србским истражним органима. Централа Интерпола јесте стопирала важење потернице за Тачијем у другим земљама уз образложење да је реч о највишим албанским функционерима. Међутим, у Србији је на снази, тако да ако овде дође можемо да га ухапсимо“.

Поставља се питање, која је разлика између Хашима Тачија и Тони Блера, Медлин Олбрајт, Била Клинтона, Хавијера Солане и осталих осуђених ратних злочинаца.

По јавним (не)озбиљним иступима у медијима представника правосудних и државних органа Тачију се јавно говори да против њега постоји пресуда и да ће бити ухапшен. У чију је то онда корист? У Тачијеву или у корист правосудних органа? Да ли треба да му се пошаље и телеграм упозорења?

Са друге стране када су се Срби хапсили и хапсе без икаквих најава по "црним" оптужницама, никада никоме није било најављено преко медија.

Треба подсетити, да иста таква пресуда постоји и сакупља прашину у србском правосуђу и за низ других западних функционера.

Али да иронија буде већа, на пример, Тони Блер који је осуђен на 20 година затвора долази у Београд као саветник Владе Србије и држи предавање србским министрима у Београду, али се на пресуду нико није огласио. Треба подсетити и на чувене речи овог злочинца: „Рат против Срба није више само војни сукоб. То је битка између добра и зла, између цивилизације и варварства.“

Тони Блер је пред Окружним судом у Београду осуђен на 20 година затвора због подстицања на агресивни рат, повреде територијалног суверенитета, за кривично дјело убиства највиших државних органа у покушају, за ратни злочин против цивилног становништва СРЈугославије и за кривично дјело употребе недозвољених средстава борбе.

Прилог РТ: Београд постао марионета - Блер ће саветовати Александра Вучића- клинути "CC" за србски превод

Loaded: 0%
Progress: 0%







Медлин Олбрајт је такође боравила и дочекана на "велика врата" у Србији, а која је такође осуђена у Србији на казну затвора у трајању од 20 година, али се у Србији опет нико није огласио.




Београд је посетио и ратни злочинац Хавијер Солана који је такође осуђен на казну затвора у трајаеу од 20 година , али гле чуда и он је дочекан на велика врата.

Одређени политичари, говоре како је пресуда против западних званичника, тобоже пресуда режима председника Слободана Милошевића, па се поставља питање, чија је пресуда против како га медији у Србији називају "министра спољних послова Косова" Хашима Тачија, председника Слободана Милошевића или суда у Србији?

Вања Савићевић,