Украјина увела санкције Путину

27-04-2015 11:27:30 | | / vostok.rs |


Председник Врховне раде Украјине Владимир Гројсман потписао је декрет о увођењу санкција против 35 руских политичара, укључујући и председника Русије Владимира Путина.

Председник Врховне раде потписао је декрет који су посланици усвојили 22. априла и који предвиђа увођење санкција против председника Русије Владимира Путина. Осим руског председника, овај указ предвиђа и различите врсте ограничења за још 34 особе.

О потписивању документа извештавају како руски, тако и украјински медији. Тас пише да је Гројсман потписао препоруку Савету за националну безбедност и одбрану Украјине. Са своје стране, сајт украјинске телевизије „112“ назива потписани документ „обраћањем међународној јавности“.

У овом обраћању говори се о увођењу персоналних санкција против 35 руских политичара, укључујући и Владимира Путина. Усвојени документ кратко називају „Списком Савченко“, имајући у виду украјинског пилота Надежду Савченко, која се налази у московском притвору по оптужби за умешаност у погибију руских новинара у Донбасу.

У документу се говори да је Савченкова незаконито ухапшена и преведена на територију Русије, као и о потреби да руска страна поштује споразум из Минска.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у мину