Динкић и Обрадовић одлазе са министарских места!

29-07-2013 04:12:58 | | БЛИЦ, Политика/ mojenovosti.com |

Према сазнањима "Блица", очекује се да ће Ивица Дачић саопштити Млађану Динкићу и Жарку Обрадовићу да реконструкција Владе подразумева и њихов одлазак са министарских функција.

Лидери владајуће коалиције Александар Вучић, Ивица Дачић и Млађан Динкић данас у 17 сати у Влади Србије одржаће састаДачић ће према сазнањима листа то рећи на почетку састанка на коме би лидери СПС, СНС и УРС требало да постигну коначан договор о реконструкцији.
"Одлука УРС-а биће размотрена на састанку Александра Вучића, Млађана Динкића и мене, који сам заказао за данас у 17 сати у Влади Србије", рекао је раније Дачић Тањугу.
УРС је током викенда, након што су своје ставове изнели СНС и СПС , одлучио да предложи да остане у Влади и да се министарство које води Млађан Динкић подели на два дела - финансије, које би остале у Динкићевим рукама, и привреду, које би преузели напредњаци.
Нешто раније, сво троје УРС-ових минстара су "дали своје мандате странци на располагање", да би Динкић данас рекао да би "све око реконструкције требало што пре завршити и окренути се економији". Он је додао да је и њему и грађанима "прича о реконструкцији већ преко главе".
Подсетимо, лидер СНС и први потпредседник владе је на Главном одбору СНС предложио смене на четири министарска места - свом (одбрана), Горана Кнежевића (пољопривреда), Алисе Марић (спорт и омладина), Братислав Петковић (култура и информисање).
Истовремено, заседало је Председништво СПС на ком је оставку поднео министар саобраћаја Милутин Мркоњић.нак посвећен реконструкцији владе.