Завршен састанак о реконструкцији, одлука у 17 часова

30-07-2013 02:20:50 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Премијер Ивица Дачић, како је најављено, ће поподне обавестити јавност о исходу дводневних разговора лидера владајуће коалиције.

Састанак лидера владајуће коалиције Александра Вучића, Ивице Дачића и Млађана Динкића, о реконструкцији владе завршен је око 13.50 у згради Владе Србије. Резултат састанка још није познат, а председник Владе Србије Ивица Дачић обратиће се новинарима у 17 часова у згради владе.

Како се очекује, данас би требало да буде донета коначна одлука о останку или одласку из владе лидера УРС.
У зграду владе сат и по након почетка разговора ушли су обе министарке из УРС, Сузана Грубјешић и Верица Калановић, портпарол УРС-а Марко Селаковић и функционер УРС Мирослав Чучковић.
Током претходог састанка у кабинету премијера Ивице Дачића, који је трајао преко четири сата, није постигнут договор.
Очекивало се да Дачић, Вучић и Динкић јуче донесу коначну одлуку о променама у Влади Србије, после пристанка Уједињених региона Србије да Министарство финансија и привреде буде подељено у два ресора.
Подсетимо, УРС је у недељу саопштио да пристаје на поделу министарства финансија и привреде и да би у том случају Млађан Динкић остао министар финансија.
Поједини медији, међутим, тврде да Динкић пристанком да раздвоји министарство финансија и привреде није обезбедио останак у Влади Србије.
У Уједињеним регионима Србије су, за сада незванично, прокоментарисали да је "останак УРС-а у влади без Млађана Динкића исто толико реална опција као и останак СПС-а у влади без Ивице Дачића".
Не може се, како кажу, поновити ситуација као у прошлом мандату владе, када је Динкић напустио кабинет Мирка Цветковића у којем су ипак остали министри из УРС-а.
Напредњаци су на седници Главног одбора странке најавили промену четири своја министра: одбране, пољопривреде, културе и спорта, Александра Вучића, Горана Кнежевића, Братислава Петковића и Алису Марић.
Председништво СПС-а прихватило је захтев функционера странке и министра саобраћаја Милутина Мркоњића да буде разрешен функције у Влади Србије, али се не зна да ли је и то једини министар из редова социјалиста који ће бити промењен.