Антонов: Украјина није наш непријатељ

02-05-2015 10:11:11 | | / vostok.rs |


Заменик руског министра одбране Анатолиј Антонов рекао је да Русија ни под каквим околностима неће ратовати са Украјином.

„Украјина није наш непријатељ. Чак ни у теорији то не сматрам могућим. Очекујем да ће и Кијев имати довољно разума да нас не провоцира“, рекао је Анатолиј Антоновон у интервјуу „Комсомолској правди“.

Антонов је притом изразио очекивање од Немачке и Француске да ће радити на то да спрече украјинске власти да обнављају борбена дејства на југоистоку Украјине.

„И Русија ће у томе помагати Европи“, рекао је заменик руског министра одбране.

Антонов је казао да САД партнерима у НАТО-у намерно даје лажне обавештајне информације, на основу којих они саопштавају да је руска војска присутна у Украјини.

„Неки на Западу сматрају да су Американци 'погрешили'. А ја мислим да Американци нису погрешили. Мислим да је баш то био задатак — уносити неистину“, рекао је Антонов, истичући да никаквих стварни докази о присуству руске војске до сада нису пружени.

„Американци су више пута саопштавали да су 'руски тенкови прешли границу'. Па, где су они“, упитао је Антонов.

Говорећи о томе зашто Русија није позвала украјинске експерте на конференцију о безбедности 16. и 17. априла у Москви, заменик руског министра одбране рекао је да је то зато да би се Кијев усредсредио на решење конфликта на југоистоку земље.

„Надамо се да ће конфликт у Украјини бити решен искључиво мирним средствима, а украјински специјалисти моћи ће да учествују на московској конференцији наредних година и изнесу своја искуства“, казао је Антонов.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут