Хрватска председница тражи казну за идеологе велике Србије Опширније: http://rs.sputniknews.com/politika/20150502/1640017.html#ixzz3Yz3iTcO

02-05-2015 02:31:10 | | / vostok.rs |


Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић каже да правда није стигла оне који су осмислили идеју о Великој Србији, пише Вечерњи лист.

Китаровићева је ово изјавила у Борово селу, код споменика у на помену 12 убијених полицајаца 2. маја 1991. године.

Прва дама Хрватске, је при том истакла да правда није стигла злочинце и њихове помагаче, као ни творце идеје о Великој Србији, али и навела да жртва убијених полицајаца никада неће бити заборављена.

„Мора да се зна истина о Домовинском рату и ко је тај рат започео. Не могу да постоје различита тумачења о чињеницама и околностима које су свима познате, о којима су свој суд рекли и научници, као и међународна заједница кроз пресуде својих трибунала“, рекла је Китаровићева.

Она је додала да је Домовински рат део историје, али и важан део садашњости и будућности независне и суверене Хрватске као пуноправне чланице ЕУ и НАТО.

Министар унутрашњих послова Хрватске Ранко Остојић је позвао власти у Србији да покажу своје европско опредељење и омогуће суђење оптуженима за злочин у Борову селу који сада живе слободно у Србији.