БЕЗ СУЛЕЈМАНА: Нова телевизија није добила фреквенцију

02-08-2013 02:36:41 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Ако РРА спроведе налог, без дозволе ће остати и "Нова телевизија", на којој је за јесен било припремљено емитовање турске серије Сулејман Величанствени.

Савет РРА добио је налог из врха Владе Србије да ником не додели нову националну фреквенцију коју је користила ТВ "Авала" и да нађе правни начин да поништи конкурс.

Ако РРА спроведе налог, без дозволе ће остати и "Нова телевизија", на којој је за јесен било припремљено емитовање турске серије "Сулејман Величанствени", као и ТВ "Коперникус" која је такође испунила услове за добијање фреквенције.
Заменик председника Савета РРА Горан Караџић одговора дипломатски. "У последње време многи се труде да раде посао Савета РРА. Једни наређују, други пресуђују, трећи ослобађају, а четврти укидају националне фреквенције у име РРА. Ништа од тога није тачно. Истина је да Савет РРА ради на седницама на којима постоји дневни ред. На једној од наредних РРА ће одлучити ко ће добити фреквенцију", каже Караџић, који није могао да каже када ће она бити одржана.
За ТВ Нову нису желели да коментаришу наша сазнања, а Звездан Миловановић, власник "Коперникус" телевизије, потврђује да је чуо за ту иницијативу, која би била правдана потребом да се фреквенција употреби за процес дигитализације.
"То би било незаконито. Знали су да им та фреквенција треба за дигитализацију и пре два-три месеца, али су расписали конкурс. Месецима смо се спремали, уплатили и депозит од 15 милиона. Сада је неко проценио да би било неозбиљно да фреквенцију доделе Новој, која је основана шест дана пре истека рока за предају пријава, па пошто не могу да дају њима, а нама не желе, размишљају о поништењу конкурса", каже Миловановић.