Николић: Изградња "Турског тока" преко Србије није могућа

08-05-2015 10:18:03 | | / vostok.rs |


Председник Србије Томислав Николић рекао је руској агенцији "Интерфакс" да изградња гасовода "Турски ток" преко територије Србије није могућа и да мисли да Београд из тог правца неће добијати гас.

Интерфакс напомиње да је амбасадор Србије у Русији Славенко Терзић раније изјавио да је Србија заинтересована за учешће у "Турском току", али да се то питање разматра.

Мислим да је реализација "Турског тока" (на територији Србије) немогућа и из тог правца нећемо добијати гас, рекао је председник Томислав Николић, преноси Бета.

Николић је рекао да се Србија не слаже са увођењем санкција Европске уније, али да ће у тренутку када постане чланица бити обавезна да следи заједничку политику те организације.

"Ми смо свим европским званичницима изложили нашу позицију да се сада не слажемо са увођењем санкција Русији, али да ћемо када постанемо чланица (ЕУ) бити обавезни да водимо заједничку спољну политику", рекао је председник.

Николић је истакао да је сада за улазак Србије у ЕУ већа препрека питање Косова него развој сарадње са Русијом.

"Решавање тог питања је основни услов за улазак у ЕУ, док односи са Русијом, односно увођење санкција Москви, могу бити проблем тек када постанемо чланица ЕУ", рекао је Николић.