Налазите се на страници > Почетна > Магазин > Култура > Почео сабор у гучи

Почео сабор у гучи

05-08-2013 12:04:17 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Драгачево-- Организатори Сабора очекују да ће наредних седам дана варошицу у срце Драгечева посетити стотине хиљада гостију.

Уз звуке трубача Горана Ранковића и веселе речи песника Добрице Ерића тачно у 10 сати отворен је овогодишњи 53. Драгачевски сабор трубача у Гучи.

"Ова труба не зове у рат и бој, већ у весеље и велику радост", рекао Добрица Ерић, домаћин сабора, откривши да је пола века и коју годину више био на првом сабору трубача, тада као млад песник.
Организатори Сабора очекују да ће наредних седам дана варошицу у срце Драгечева посетити стотине хиљада гостију.
Уз традиционално надметање трубаћа, главни догађај биће концерти Дејана Петровића, Дејана Лазаревића, Бобана и Марка Марковића, Аце Лукаса, док ће у недељу сабор бити завршен великим концертом Горана Бреговића.
Драгачевски сабор је јединствено такмичење трубачких оркестара у свету и најзначајнија манифестација свеукупног народног стваралаштва у нашој земљи, а гости ће имати прилику да прате "окршаје" мајстора трубе.
Сабор трубача траје до 11. августа, а на финалном такмичењу, предвиђеном за 10. август, снаге ће одмерити 16 најбољих оркестара у Србији.