Лавров Керију: Санкције Русији — пут у ћорсокак Опширније: http://rs.sputniknews.com/rusija/20150512/1876969.html#ixzz3ZxRFl9Pl

12-05-2015 10:33:05 | | / vostok.rs |


Русија је спремна на конструктивну срадњу са Сједињеним Државама, али само на фер и равноправној основи, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров, коментаришући разговоре највиших руских и америчких званичника у Сочију.

Амерички државни секретар Џон Кери, који је у првој посети Русији још од 2013. године, састао се са руским председником Владимиром Путином и министром спољних послова Сергејoм Лавровим у уторак, иза затворених врата.

Лавров је рекао током разговора да је Москва спремна за конструктивну сарадњу са Вашингтоном и у билатералним односима и у решавању глобалних проблема „где наше земље сносе највећу одговорност за глобалну безбедност и стабилност“.

„Али, ова сарадња могућа је само на фер и равноправним основама, без покушаја вршења притиска на Русију“, нагласио је Лавров.

„Покушај да се примењују санкције или врши притисак на нас је пут у ћорсокак. Русија се неће одрећи својих националних интереса или ставова о виталним питањима“, додао је Лавров.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут