Вучић: Хвала Русији на помоћи

12-05-2015 10:47:10 | | / vostok.rs |


Премијер Србије Александар Вучић данас је са председницом горњег дома руског парламента Валентином Матвијенко разговарао о пријатељским односима Србије и Русије, као и о економској сарадњи.

Премијер Вучић је истакао да Србија има искрене и пријатељске односе са Русијом и да се труди да те односе сачува и у тешким временима, каже се у саопштењу владине Канцеларије за сарадњу с медијима.

Он је нагласио да треба радити на унапређењу односа у свим сферама и захвалио на подршци Руске Федерације територијалном интегритету Србије.

„Србија је стуб стабилности у региону и политички и економски. Са Русијом сарађујемо на пољу енергетике и инфраструктуре, али има простора за унапређење тих односа и у другим областима“, изјавио је премијер Вучић.

Председница Савета Федерације Федералне скупштине Матвијенкова је истакла да Русија цени независну политику Србије и нагласила да је Србија један од најважнијих стратешких партнера и политички и економски.

„Споразум о стратешком партнерству се успешно спроводи. Наше трговинске везе прошле године су повећане за осам одсто, али то није довољно с обзиром на то да постоји велики потенцијал, поготово у сфери пољопривреде. Тржиште Русије је велико и има много могућности. Надамо се већем учешћу србских фирми на њему“, закључила је Матвијенкова.

Она је нагласила да ће руске компаније повећати инвестиције у Србији и позвала српске представнике да учествују на привредном форуму у Санкт Петербургу.

На крају сусрета, госпођа Матвијенко захвалила је на учешћу председника Републике Србије Томислава Николића и србских војника на паради у Москви поводом обележавања 70 година од победе над фашизмом.