Шокантне смрти познатих

08-08-2013 12:51:57 | | БЛИЦ/ mojenovosti.com |

За многе познате личности, певаче, глумце и забављаче глумце нисмо могли да поверујемо да их више нема међу нама. Њихов смрт веома нас је изненадила. Ево неких од њих.

БРИТАНИ МАРФИ

Умрла је у својој 32. години од срчаног удара, неколико дана пре Божића. Њено беживотно тело нађено је у туш-кабини, а претпоставља се да је узрок смрти то што се предозирала лековима, јер су нађени веома јаки медикаменти у њеној кући.
Глумица је била запажена по улогама нежних и романтичних хероина са филмског платна.Запажене улогуе остварила је у фимовима "8 миља", "Управо веначни", Неприлагођена".

ХИТ ЛЕЏЕР



Глумац Хит Леџер, познат по улози Џокера у филму "Бетмен: Мрачни витез", за који је постхумно награђен оскаром, умро је 22. јануара 2008. године од прекомерне дозе лекова и оставио цео Холивуд у жалости.


МАЈКЛ ЏЕКСОН


Једна од смрти која је највише шокирала јавност била је смрт Мајкла Џексона. Краљ попа умро је изненада 25. јуна 2009. године у својој педестој години.Пио је у исто време пропофол, лоразепам и мидазолам и вероватно је комбиновање тих лекова изазвало његову смрт.За његову смрт оптужен је његов лични лекар доктор Конрад Мареј против кога је суђење у току.


НАТАША РИЧАРДСОН


Када је објављено да је позната глумица Наташа Ричардсон доживела несрећу на скијању, нико није мислио да је у питању ишта више од повреде.Нажалост, ‚‚лакша'' повреда главе ипак је била озбиљнија него што су закључили доктори и Наташа је умрла у 45. години, оставивши иза себе мужа Лијама Нисона и два сина.


ПАТРИК СВЕЈЗИ


Звезда ‚‚Прљавог плеса'', Патрик Свејзи, умро је борећи се за свој живот. Подлегао је раку панкреаса у септембру 2009. године, годину и по дана откад је сазнао да је болестан.Његова последња улога била је у серији ‚‚Звер'', где је глумио агента ФБИ-а, а најпознатији је био по улогама у филмовима "Прљави плес" и "Дух".Његова партнерка из "Прљавог плеса" Џенифер Греј, рекла је поводом његове смрти да је Патрик био "ретка и прелепа комбинација сирове мужевности и савршене грациозности, диван и јак, био је прави каубој са нежним срцем".



ФАРА ФОСЕТ


Чарлијев анђео Фара Фосет нашла је своје место у рају у јуну 2009, када је умрла због рака дебелог црева.


Дијагноза рака дебелог црева је Фосетовој установљена у септембру 2006. Четири месеца касније, саопштила је да је излечена, али се болест вратила у пролеће 2007. и касније проширила на јетру.


Фосет је у Немачкој била на експерименталном лечењу матичним ћелијама, о чему је снимила прилог који је почетком 2008. приказан на америчкој телевизији.


ДЕЈВИД КАРАДИН



Иако је глумио у стотину филмова, Дејвид Карадин је познатији по начину на који је умро. Нађен је мртав у јуну 2009, а као узрок смрти наведена је еротска асфиксија. Тако је након његове смрти у 72. години откривена његова мрачна сексуална тајна.

Глумац је, наиме, пронађен у седећем положају у ормару са канапом обмотаним око врата и тела у тренутку кад је у Тајланду снимао нови филм "Стретцх". Његов Чак Бајндер је био шокиран Карадиновом смрћу.


- Био је пун живота, увек желео да ради... дивна особа - рекао је тада он.



ТЕД КЕНЕДИ


Иако му је у мају 2008. дијагностификован рак мозга, његова смрт у августу 2009. потресла је целу земљу. Умро је у својој 77. години.


Овај сенатор из Масачусетса, последњи припадник политичке династије најутицајнијих сенатора у историји САД, преминуо је у свом дому на полуострву Кејп након дуге борбе.


Најмлађи брат Џона Кенедија, америчког председника убијеног 1963, био је деценијама неформални вођа либералне струје Демократске партије.