Жарко Мићи дао 12,5 милиона, Мића Жарку повећао плату на 350.000 динара

08-08-2013 01:01:18 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Министар просвете дао новац Мегатренду за истраживања и пројекте, а газда Мегатренда му повећао плату за 100.000 динара.

Жарко Обрадовић, одлазећи министар просвете, месечно зарађује око 350.000 динара као професор на Мегатренду и сваки динар те астрономске плате је поштено зарадио - више је бринуо о студентима Мегатренда него о студентима и ђацима државних факултета!

Мегатренд је, наиме, напрасно добио акредитацију, а приде су за две године од Министарства добили 12,5 милиона динара на име пројеката!
Добри другари
Обрадовићу је плата повећана у два наврата - са 200.000 динара на око 265.000 динара, и то баш у време кад се неспоразум с доделом акредитације Мегатренду изгладио, а онда и на фамозних 350.000 динара.
Познато је да су Обрадовић и Јовановић добри пријатељи, да власник Мегатренда бившег министра хвали и по потреби брани, али када се 2011. године појавио билборд „Заврши Мегатренд и пали“, Јовановић боље да је држао језик за зубима. Наиме, Обрадовић је упорно одбијао да одговори на питање да ли је у реду да министар у влади чија је стратегија повратак стручњака из света предаје на универзитету који подстиче одлазак у иностранство, а Јовановић је тада поручио:
- Обрадовић је код нас у сталном радном односу, редовно држи наставу, тачан је, не одлаже испите, предаје два предмета на Факултету за државну управу и администрацију.
То и не би било спорно да је тај исти министар посвећивао, ако не више, а оно бар исто, пажње и деци из државних школа, да иза себе нема три афере „мала матура“ и да најновије истраживање није показало да су средњошколци елементарно неписмени .
Мада, кад се узме у обзир да Обрадовића није плаћала Србија, није узимао плату министра, већ Јовановић, добро се и појављивао у Министарству. Али, није само Јовановић широке руке - вајни министар је током 2010. и 2011. године свом другу и послодавцу дао око 12,5 милиона динара кроз дискреционе расходе.
Пројекти насушни
- Министарство просвете је током те две године исплатило Факултету за биофарминг при универзитету Мегатренд 6.145.113 динара по два уговора за истраживачке услуге и додатних 2.259.036 динара за управљање пројектима. У истом периоду је Факултету за државну управу и администрацију при Мегатренду, на којем Обрадовић предаје још од 2006., његово министарство исплатило 3.299.916 динара по два уговора за истраживачке услуге, као и додатних 778.288 динара по основу управљања пројектима - наведено је у регистру БИРН.