Фејсбук поново уводи новине у Њуз фид

08-08-2013 01:03:49 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Како би ваш Њуз Фид учинио што личнијим Фејсбук ће се користити разним "сигналима", као што је ваша повезаност с другим корисницима или узимање у обзир свега онога на шта сте пре коментарисали и лајковали.

Из највеће светске друштвене мреже Фејсбук објавили су да полако у рад пуштају нови додатак Неwс Феед, који одређује које ће вам се објаве на њему прве показивати.

Тако да ћемо од сад, уместо да видимо оно што је последње објављено, моћи да видимо комбинацију нових и старијих објава, али оних битнијих - објава које сте можда пропустили да видите прошли пут кад сте се улоговали.
Промена ће ускоро бити видљива и корисницима који Фејсбуку приступају путем мобилног телефона. "Главни циљ нам је да омогућимо корисницима што је више могуће персонализоване новине", изјавио је Ларс Бекстром, задужен управо за нови сегмент и додао да ће се на овај начин "најбоље приче наћи на врху странице, где ће вам бити највидљивије".
Како би ваш Њуз Фид учинио што личнијим Фејсбук ће се користити разним "сигналима", као што је на пример ваша повезаност с другим корисницима или узимање у обзир свега онога на шта сте пре "кликтали", "коментарисали" и "лајковали".
Наиме, упркос Фејсбук алгоритмима просечни корисник види само 57 одсто садржаја на Њуз Фиду, а ова нова опција, названа Стори Бампинг, тестирана је на одређеном броју корисника и резултати су показали да, ако се у врх "пробијају" и неке старије објаве, просечни корисник може обухватити и до 70 одсто садржаја.