Робертсон: Кери има улогу „молиоца“

17-05-2015 11:42:24 | | / vostok.rs |


После празничне параде на Црвеном тргу власти Сједињених Америчких Држава дозвале су се памети и схватиле да њихови планови да изолују Русију нису успели, сматра амерички политиколог Пол Крејг Робертс. Обами, Керију и Камерону потребна је мађионичарска вештина да демонизованог Путина претворе у сарадника, сматра Робертс.

Војном парадом на Црвеном тргу Русија је показала да је првокласна војна држава коју подржавају Кина и Индија, пише амерички политиколог и економиста Пол Крејг Робертс.

Према његовим речима, деловање државног секретара САД Џона Керија, који се пред прославу 9. маја ноншалантно опходио према Русији, а три дана касније пожурио у Сочи и критиковао политички режим у Украјини, говори о томе да се Вашингтон дозвао памети.

„Док је Запад, заслепљен сопственим значајем, игнорисао празновање Дана победе Црвене армије над Хитлером, три највеће земље у свету ујединиле су се на Паради победе“, наводи аналитичар, имајући на уму Русију, Кину и Индију.

Према Робертсовим речима, планови Вашингтона да изолује Русију потпуно су пропали. И не само то, деловање САД још је више повезало државе из групе БРИКС.

Чињеница да је током прославе тик уз руског председника Владимира Путина седео председник Кине, даје на знање „чак и идиотима из Обаминог режима“ да Вашингтон више није једина сила, пише политиколог.

Према мишљењу Робертса, ове околности приморале су Вашингтон да упути Џона Керија Путину у својству молиоца, када је реч о разради плана за деескалацију украјинског сукоба. На тај начин, Сједињене Америчке Државе покушавају да сачувају образ, сматра политиколог.

„Обами, Керију и Камерону потребна је мађионичарска вештина да демонизованог Путина претворе у сарадника“, сматра Робертс.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут