Србија и Русија у финалу "Песме Евровизије"

20-05-2015 10:10:21 | | / vostok.rs |


Србија и Русија пласирале су се у финале „Песме Евровизије“ које ће бити одржано у суботу у 21 час. Спутњик ће, као и вечерас, пратити такмичење из минута у минут.

У финале су се пласирале и Албанија, Јерменија, Румунија, Мађарска, Грчка, Естонија, Грузија и Белгија.

За улазак у финале борило се још шест држава: Молдавија, Холандија, Финска, Македонија, Белорусија и Данска.

У финале у четвртак пролази још 10 најбоље пласираних такмичара, тако да ће се у финалу борити укупно 27 земаља.

Директан пролаз у финале имају домаћин Аустрија, специјални гост Аустралија и стални финалисти Шпанија, Италија, Француска, Немачка и Велика Британија.

Србију представља Бојана Стаменов са песмом „Цео свет је мој“ (енглеска верзија „Beauty Never Lies“), а Русију Полина Гагарина песмом „The Million Voices“.

Највеће изненађење, барем за кладионичаре је непролазак финског панк бенда „Perti Kurikan Nimipajivat“ који су од почетка појављивања привукли пажњу европске и светске јавности.

Ко је вечерас био најбољи знаће се наредних дана. Какав су утисак оставили извођачи — процените сами, али је су, по нашем суду, остале вокалима засениле Бојана Стаменов и албанска певачица Елхаида Дани, док је по атрактивности мртва трка између „црног“ и „белог“ — грузијске певачице Нине Сублати и представнице Русије, прелепе Полине Гагарине.

Јубиларну „Евровизију“ прати више од 1.700 новинара из целог света.

Спутњик ће и у четвртак и суботу од 21 час директно на сајту и друштвеним мрежама пратити евровизијско такмичење из минута у минут.