Бојана фаворит фанова Евровизије

21-05-2015 09:26:44 | | / vostok.rs |


Евровизијско село у Бечу било је јуче после подне у знаку такозване „велике петорке“ — земаља које су директни финалисти Евросонга, а бројни окупљени фанови истакли су да се представница Србије Бојана Стаменов издвојила као фавориткиња за победу на такмичењу.

Међу фановима окупљеним на бечком тргу испред Већнице главна тема било је јучерашње прво полуфинале.

Фанови су разменили виђења такмичења и оценили, углавном, да је шоу био спектакуларан, али да је резултат био изненађујући, па су тако многи указали да је изненађење што Данска и Холандија нису ушле у финале.

Што се Србије и њеног пласмана тиче, фанови Евровизије су једногласни у оцени да се Бојана Стаменов искристалисала у правог фаворита за победу на Евросонгу.

И поред кишовитог времена, трг испред Већнице, на ком је постављена велика бина, био је препун љубитеља Евровизије, који су дошли да послушају певаче из земаља које имају гарантовано место у финалу и Аустралије, државе новајлије на том такмичењу.

Први је наступио Аустралијанац Гај Себастијен са акустичном гитаром, анимирајући публику како би се мало угрејала на хладном времену.

„Ми смо тако узбуђени што смо ове године део Евровизије“, нагласио је он обраћајући се окупљенима, које је и похвалио што су истрајали на киши.

Наступила је и представница Француске Лиза Анжел са својим и песмама других познатих певача.

Велику пажњу публике изазвао је наступ италијанског триа „Il Volo“, а потом и Едурне из Шпаније.

Представница Немачке Ан Софи, иако је била најављивана, морала је да откаже наступ у Евровизијском селу због болести, те је њена песма емитована са великог екрана.

Иначе, дан у Евровизијском селу био је посвећен првом победнику Песме Евровизије из Аустрије Уду Јиргенсу, који је недавно преминуо, а чији се хитови и данас слушају.