ЗВЕЗДА: Доста пљачке, Караџићу одлази под хитно!

11-08-2013 10:31:59 | | КУРИР/ mojenovosti.com |

Караџић још вечерас мора да поднесе оставку на месту првог човека ФСС, јер је ово можда и последњи ексер који је закуцан у ковчег у коме се налази фигуративно речено - србски фудбал.

Фудбалски клуб Црвена звезда издао је оштро саопштење поводом скандалозне утакмице првог кола домаћег шампионата између Партизана и Новог Пазара.

Саопштење црвено-белих преносимо у целости.
"Манир Црвене звезде није да се бави туђим утакмицама и грешкама које се догађају у њима, посебно ако се не ради о мечевима у којима директно учествује, али на "матрицу" која је уходана већ годинама, и која се нескривено употребљава већ од самог старта - више неће да ћути, па макар се радило и о највећем ривалу Партизану.
Меч Партизан - Нови Пазар, који је на срећу могао да прати шири аудиторијум преко ТВ екрана, показао је све оно на шта је указивао наш клуб свих претходних сезона. Брутална пљачка у којој је овога пута оштећен прволигаш из Новог Пазара, само показује оно што већ цела Србија зна. Некадашњи председник Партизана, сада са титулом председник ФСС, Томислав Караџић још вечерас мора да поднесе оставку на ту функцију, јер је ово можда и последњи ексер који је закуцан у ковчег у коме се налази фигуративно речено - србски фудбал. Апсурдна ситуација у којој је већ након некомплетног 1. кола ово првенство потпуно нерегуларно, доводи нас до тога да не тражимо, НЕГО ЗАХТЕВАМО ПОД ХИТНО, оставке Томислава Караџића и свих његових сарадника.
Утакмица у којој је Нови Пазар поражен, заправо је била нерегуларна већ и пре њеног почетка, чињеницом да је под окриљем "регуларности" тај тим морао на терен некомплетан, и без резервних играча. Ни то није било довољно, па су се надовезале скандалозне одлуке главног судије, који је својим грешкама или намером директно поклонио пенал Партизану, искључење гостујућем играчу, а касније признао и потпуно нерегуларан гол Луке у 89. минуту, којим је Патизан коначно и "победио"
Црвена звезда више неће да ћути на све "марифетлуке" Томислава Караџића. Ћутали смо када је као председник ФСС славио титулу са нашим ривалом, ћутали смо и када је поново по опробаном рецепту и такозваним "таблицама" почетак шампионата учинио идентичним као и свих претходних година. Ћутали смо и када су наши ривали током једне сезоне играли више "пријатељских" утакмица, у којима су бодови били обезбеђени, а да нисмо ни видели "такмичарски" фудбал у њима. Народ за такве клубове има назив "филијале". Ћутали смо и када су без икаквих консултација, у више рангове промовисани клубови мимо сваког критеријума и важећих правила, а зарад "добробити србског фудбала". Више нећемо да ћутимо, нећемо ни да остављамо јавности да донесе свој суд, нити да чекамо да "реагују" разне комисије и додељују недовољне оцене судијама и делегатима Богољуба Степановића, чију хитну оставку такође захтевамо. Не!
Ми тражимо да Караџић, Степановић и њихова "свита" поднесу оставке, и тако започну процес опоравка србског фудбала, који је на најнижим гранама од када се он и игра на овим просторима. Уколико се то не догоди одмах, ово првенство сматраћемо већ сада нерегуларним и најављујемо иступање из ове лиге, јер у њој, иако доносимо највеће посете на стадионима широм целе земље, очигледно служимо само као декор за улепшавање туђих историја. Да оваква реакција није празна претња показаћемо и наредих дана конкретним акцијама, јер у овоме више не желимо да учествујемо", наводи се у саопштењу црвено-белих.
Подсетимо, Партизан је у првом колу домаћег шампионата на свом стадиону савладао екипу Новог Пазара, која је читав меч одиграла без иједне резерве. Наиме, због неизмирених обавеза према бившем играчу Едину Адемовићу, Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Србије забранила је Пазарцима да региструју појачања (девет фудбалера), а без лиценце остао је и тренер Милан Милановић. Тако су Пазарци први меч у сезони одиграли са само 11 фудбалера. Поред тога, меч су обележиле и дискутабилне одлуке судије Владимира Недељковића.