МИЛА ЈОВОВИЋ ИГРА У НАЈНОВИЈОЈ ОСАВРЕМЕЊЕНОЈ ЕКРАНИЗАЦИЈИ ШЕКСПИРА

12-08-2013 01:54:00 | | / mojenovosti.com |

Позната холивудска дива Мила Јововић игра улогу краљице у осваремењној екранизацији Шекспира, коју по драми „Цимбелин „( Cymbelin) снима Мајкл Алмерејда (Michal Almerejda ), jaвља Cinema Blend.

Како је раније саопштио Тhe Hollyvood Reporter , у улози краља ће се појавити Ед Харис (Ed Harris ),познат по тумачењу улога из другог плана („Аполо -13. „, „Скала „ „Игре разума „).

Раније је постало позанто да ће у новом Алмерејдином филму играти такође и Итон Хоук ( Еhan Hawke „) кoји је са овим редитељем сарађивао у једној другој освремељеној филмској адаптацији Шекспира- „Хамлет 2000.“

Осим навееендих глумаца у „Цимбелину“ ће играти и Пен Бедгли (Penn Badgley ).

Цимбелин је био легендарни келтски краљ Британије, о којмеу је Шекспир написао драму 1609. или 1610.

Према драмском сижеју , кћерка главног јунака тајно се удаје за сиромашног љубавника , а краљица покушава то да спречи јер је лепу поћерку наменила да уда за свог сина , и разобличује њен поступак.

Дигађаји се збивају на фону римског освајања Велике Британије.

У својој, осавемењеној верзији Цимбалинона, како је од недавно постало позанто, редитељ Алмерејда збивања фима преноси у Америку XXI века где се сукобљавају две банде : бајкера и наркодилера које штите корумпирани полицајци .

Аутор филма обећава да ће објединити стил филма из 1996.“Ромео + Јуилија „ са серијалом „Синови анархије „ које ће спајати сижејна паралела са „Хамлетом „

Снимање филма почиње 19. августа.