Приштина: ЗСО није тема разговора у Бриселу

26-05-2015 09:45:12 | | / vostok.rs |


Политички саветник "косовског премијера" Валон Муртезај тврди да ове недеље током техничког дијалога у Бриселу неће бити разговарано о Заједници србских општина, док је директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио да у уторак коначно, после годину и по дана, у Бриселу почињу разговори о ЗСО.

"Нема никаквог сусрета везано за Заједницу. Актуелно у агенди Владе Косова нема нечега око тога, ове недеље нема никаквог сусрета у вези са ЗСО“, рекао је Муртезај за портал „Индексонлајн“.

Он је додао да ЗСО неће бити тема разговора у Бриселу„све док се не спроведу постигнути споразуми између Београда и Приштине“.

„Асоцијација није тема и неће бити све док не буде јасне евиденције спровођења споразума који су постигнути“, казао је Муртезај.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић рекао је јуче да у уторак коначно, после годину и по дана, у Бриселу почињу разговори о ЗСО и да ће србска делегација, у којој ће бити и представници Срба са КиМ, отићи у Брисел да избори права Срба, нагласивши да су ти разговори веома важни.