„Србске новине” поновоу у Бањој Луци

13-08-2013 08:25:59 | | frontal.RS/ mojenovosti.com |

На бањалучком Тргу Крајине сутра ће бити дијељени бесплатни примјерци новопокренутих "Србских новина", које су оживљени наставак Новина Сербских, чији је први број штампан прије 200 година у Бечу.

“Србске новине” штампане су у 500 примјерака, а биће дијељене са почетком у 11.00 часова, док ће се моћи ускоро преузети и у електронској форми на интернету, наводи се у заједничком саопштењу Србског сабрања “Баштионик”, Удружења грађана “Јадовно 1941. и Србског народног покрета “Избор је наш”.

Сутра ће бити одржана и промоција “Србских новина” у клубу Светосавске омладинске заједнице у Бањој Луци, са почетком у 19.00 часова.

На промоцији ће говорити јереј Драган Грујић, историчар Горан Латиновић и главни уредник “Србских новина” Предраг Адамовић.

“Србско сабрање `Баштионик`, Удружење грађана `Јадовно 1941.` и Србски народни покрет `Избор је наш`, заједно са сарадницима који су несебично помогли наш труд, поручују да и данас има оних који су спремни ићи путем искреног и страсног љубљења свог духовног и националног бића и своје отаџбине”, наводи се у саопштењу.

У тексту се додаје да су “Србске новине” израз жеље ових организација да дају свој допринос у очување “српске земаљске отаџбине, духовних и културних вриједности србског рода”.