Дипломатска преписка доказује лажи Кијева

26-05-2015 04:46:44 | | / vostok.rs |


Министарство спољних послова Руске Федерације објавило је дипломатску преписку с Кијевом која негира податке Службе безбедности Украјине да Москва наводно није упућивала захтеве за сусрет с ухапшеним Русима.

Министарство спољних послова Руске Федерације саопштило је да је било принуђено да објави дипломатски документ — ноту Амбасаде Русије у Украјини од 19. маја, упућену Одељењу конзуларне службе украјинског Министарства спољних послова, јер ће она „омогућити да се схвати веродостојност објава које су се појавиле у последње време“.

Скен ноте у којој руска страна од украјинске тражи да дозволи посету ухапшеним грађанима Руске Федерације објављен је на фејсбук страници Министарства спољних послова Русије

„Били смо принуђени да објавимо дипломатски документ — ноту Амбасаде Русије у Украјини од 19. маја, упућену одељењу конзуларне службе Министарства спољних послова Украјине. Документ је предат лично у руке директору Дипломатско-конзуларне службе украјинског спољнополитичког ресора А. Сибигу. Објављивање дипломатске преписке је изнуђена мера, али она ће омогућити да се схвати веродостојност објава које су се појавиле у последње време“, наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова.

Раније је Кијев објавио да су 16. маја у Донбасу задржана два руска војника. У Министарству одбране Руске Федерације саопштили су да грађани Русије, Александар Александров и Јевгениј Јерофејев, у моменту хапшења нису били активни војници Оружаних снага Руске Федерације. Руске дипломате још нису добиле дозволу од Кијева да посете Александрова и Јерофејева. У петак је кијевски суд донео одлуку да они буду у притвору до 19. јула.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут