Британија тражи помоћ од Путина

27-05-2015 09:23:45 | | / vostok.rs |


Пошто је Велика Британија позвала Русију да учествује у борби против тероризма, чини се да је Запад схватио да му сукоб са Русијом ништа добро неће донети. Ипак, и Британија и Русија организују велике војне маневре како би очувале привид конфликта и како не би одавале утисак слабости, пише „Дојче виртшафтс нахрихтен“.

Запад је схватио да изолација Русије није делотворна, посебно кад је постало јасно да Америка није остварила никакве позитивне резултате у Сирији, јавља „Дојче виртшафтс нахрихтен“.

Британија и Русија су намеравају да блиско сарађују како би заједно решиле кризу у Сирији. Британски премијер Дејвид Камерон и председник Руске Федерације Владимир Путин договорили су састанак високих саветника служби безбедности из обе државе, преноси лист позивајући се на саопштење британске владе.

Према њиховим речима, активности Исламске државе и грађански рат у Сирији биле су главне теме получасовног телефонског разговора.

Ипак, лист даље пише како ни Велика Британија ни Русија не желе прерано да открију обрт у међусобним односима. Стога предузимају војне маневре који подсећају на период хладног рата.

Америка и друге западне земље започеле су у понедељак велике војне маневре са око 100 борбених авиона у Скандинавији, у близини руске границе. Вежбе на северу Норвешке, Шведске и Финске су наводно усмерене на јачање војне сарадње између Америке и Европске уније.

Русија је на то одговорила војним вежбама великих размера на Уралу и Сибиру. Приближно 12.000 војника и 250 борбених авиона одржаће војни тренинг ваздушне одбране у уторак, пише немачки лист.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут