Ле Пенова: САД натерале Француску да уведе санкције Русији

27-05-2015 09:56:34 | | / vostok.rs |


Француска влада налази се под великим утицајем САД, које су имале значајну улогу у увођењу санкција Европске уније Русији, изјавила је у Москви председница француске десничарске странке Национални фронт Марин ле Пен, након састанка са председником Државне думе Сергејом Наришкином.

Ле Пенова је рекла да су она и Наришкин, на састанку одржаном иза затворених врата, разговарали о низу тема, укључујући „кризу у Украјини, погоршање ситуације у вези са екстремистичком групом Исламска држава, опасност од терористичких напада и финансијску ситуацију у свету“.

Председница Националног фронта, која се са Наришкином последњи пут састала у априлу прошле године, изразила је задовољство због редовне размене мишљења о значајним темама.

Наришкин је на састанку честитао Ле Пеновој победу њене странке на изборима за Европски парламент у мају прошле године.

Председник Државне думе је рекао да реформе које је спровела Ле Пенова у партији, чији је оснивач њен отац, „одговарају времену и духу модерне Француске“, објављено је на сајту руског парламента.

Партија Ле Пенове нашла се у новембру на удару критика француских медија због зајма од девет милиона евра узетог код једне руске банке.

Од како је преузела вођство над Националним фронтом 2001. од свог оца Жан-Марија, Ле Пенова је настојала да странку учини прихватљивијом варијантом за већинско бирачко тело.

Стратегија је помогла да та странка заузме прво место на изборима за Европски парламент у Француској прошле године и узме четвртину гласова бирача у првом кругу локалних избора у марту.