Вучић стигао у Тирану, мере безбедности на највишем степену

27-05-2015 11:41:02 | | / vostok.rs |


Председник Владе Србије Александар Вучић допутовао је данас пре подне у Тирану, у дводневну посету Албанији, прву једног србског премијера у историји, и то у тренутку деликатних односа двеју земаља, али и у светлу чињенице да је чланство у ЕУ стратешки циљ и Београда и Тиране.

Током Вучићеве посете безбедносне мере биће подигнуте на највиши степен, контрола ће бити обављана са копна и из ваздуха, а биће укључени и припадници антитерористичких јединица, јавили су албански медији.

На терену ће, како се наводи, бити ангажован велики број полицајаца и гардиста, припадника служби безбедности, као и припадника Државне дирекције за борбу против тероризма.

Контролу из ваздуха ће, како је најављено, обављати војни хеликоптери.

Траса пута којом ће се кретати србски премијер биће блокирана, а грађанима је сугерисано да своја возила уклоне са тог потеза, као и да их током посете што мање користе.

Предвиђен је и специјални план обезбеђења Амбасаде Србије у албанској престоници која ће практично бити под „полицијском опсадом“.

Саветник албанског премијера Шкељзен Малићи изјавио је раније да ће Албанија учинити све да дводневна званична посета србског премијера прође безбедно и без инцидената.

Увек постоје политичке снаге које не контролише држава и које могу да покушају да организују демонстрације на којима ће узвикивати, на пример: „Ми не волимо Вучића, не волимо Србе“, рекао је Малићи у интервјуу за приштинску РТК 2.

„Безбедносне припреме су веома велике и не очекујем да ће бити провокација, нарочито не од власти“, подвукао је Малићи.