Нови министар финансија претучен кантини Владе Србије

14-08-2013 08:50:35 | | www.njuz.net/ mojenovosti.com |

Лазар Крстић, који ће по свему судећи постати нови министар финансија, добио је батине само због тога што је у кантини Владе Србије затражио фискални рачун.

Крстић каже да му је конобар уместо 30 динара, како је писало на ценовнику, за шољицу кратког еспреса наплатио 25 динара више. Кад се побунио, уз рачун је добио и неколико удараца у ребра и чело!

- Имам неколико масница на телу, и око ми је поплавело. Рачун сам платио, али сам отишао и код обезбеђења и све пријавио – каже Крстић.
Новом министру је ово први пут да улази у зграду Владе. Он каже да је атмосфера у згради Владе нешто чега нема на свету, али да је ипак мислио како ће му посао у Србији бити мало лакши.

- У среду, око поднева, ушао сам у Владину кантину. Наручио сам један кроасан, флашицу воде и кратки еспресо. Кад је требало да платим, уместо фискалног рачуна, добио сам прво цедуљицу на којој је писало 120 динара! Шокирало ме да је еспресо скоро дупло скупљи и уместо 30 динара, како стоји на ценовнику, зарачунато ми је 55 динара! – прича Крстић.

Каже да је од конобара тражио нормалан фискални рачун.

- Конобар ми доноси парагон блок рачун, са печатом Владе и без потписа и било каквих других података. И опет ми еспресо рачуна 55 динара. Питам зашто кад на ценовнику пише другачије, а он ми каже да је „од данас нова цена“ – прича Лазар.
Затражио је да дође газда кантине, али га није било.

- Приђе ми други конобар ухвати под руку, па каже де покажем где то пише да је еспресо 55 динара. Док смо излазили из кантине, он ме муну три четири пута у ребра. Кажем му да ме не удара, а он ме лупи главом у чело изнад десног ока и каже: „Ко те удара“. Крену ми крв, други министри ме убеђују да идемо, и ја платим. Али одмах потом, уместо у провод, одем код обезбеђења и све испричам шта се десило – каже Лазар.
Са тројицом чланова обезбеђења Крстић се вратио пред кантину, али конобара који га је ударио, као ни шефа сале, није било.
- После одем и код лекара у згради Владе, они ми очисте и дезинфикују рану на челу, ставе газу, залепе фластер… Уместо доброг радног расположења првог дана на послу, пресео ми онај еспресо – каже Лазар.