Марадона уживао у хапшењима у ФИФИ

28-05-2015 12:27:31 | | / vostok.rs |


Легендарни аргентински фудбалер Дијего Марадона изјавио је да је са задовољством пратио хапшење високих званичника ФИФE.

У Цириху је у среду, под сумњом да су учествовали у корупцији, ухапшено неколико високих чиновника ФИФЕ, укључујући потпредседнике Извршног комитета ФИФЕ Џефрија Веба и Еухенија Фигереда, као и Едварда Лија, Хулија Рока, Костаса Такаса, Рафаела Ескивела и Хосе Марија Марина. Против неколицине чиновника је подигнута тужба. Међу њима су Џек Ворнер, бивши председник Конфедерације фудбала Северне и Централне Америке и земаља Карипског басена, и Никола Леос, недашњи потпредседник ФИФЕ, Џек Ворнер и Никола Леос.

„Они су ме називали лудаком, али је данас био тренутак истине и ја уживам у томе. Они су мрзели фудбал и његову транспарентност. Доста је са лагањем народа“, цитира Ројтерс речи Марадоне.

Марадона је раније више пута у јавности критиковао ФИФУ и актуелног шефа организације Јозефа Батлера. Легендарни фудбалер је у мају изјавио да је за време 79-годишњег Швајцарца завладала анархија у фудбалској организацији.