Русија: Услови Француске о „мистралима“ неприхватљиви

30-05-2015 11:54:48 | | / vostok.rs |


Француски и руски преговарачи нису били у стању да дођу до било каквог помака по питању „мистрала“ током посете франсуцке делегације Москви, саопштио је извор упућен у ситуацију.

Услови Француске по питању „мистрала“ су неприхватљиви, рекао је извор за РИА Новости. Није улазио у детаље, само је открио да је било речи о „укидању банкарских рачуна“

„Заправо, разговори нису ни започели, услед неприхватљивих услова које је поставила француска страна“.

„Делегација француских експерата која учествује у разговорима о ‘мистралима’ јуче је посетила Москву, али од преговора није било никакве користи“, рекао је извор, додајући да се делегација истог дана вратила у Париз.

Русија и Француска потписале су 2011. године уговор вредан 1,3 милијарде долара за два брода класе „мистрал“. Први брод требало је да буде испоручен у новембру 2014. године, али француски председник Франсоа Оланд одложио је испоруку због наводне умешаности Москве у кризу у Украјини.

Раније током овог месеца саопштено је да је Париз предложио раскид уговора, нудећи да Русији врати 785 милиона евра, под условом да Русија Француској дозволи да прода бродове трећој страни. Москва је тај предлог одбила, пошто се трошкови и губици у вези са кршењем уговора тренутно процењују на приближно 1,163 милијарде евра.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут