Бела кућа ћути, Русија задовољна

30-05-2015 12:22:32 | | / vostok.rs |


Русија је задовољна избором председника ФИФА, док је Бела кућа одбила да коментарише реизбор Блатера на место председника Међународне фудбалске асоцијације (ФИФА).

Русија је задовољна избором председника ФИФА и, као и сви чланови УЕФА, сматра да организацији предстоје озбиљне промене, изјавио је интернет-порталу „Р-Спорт“ министар спорта Руске Федерације Виталиј Мутко.

„Ми смо, наравно, у целини задовољни резултатима. Русија је подржавала Блатера. Ми, као и чланови европске породице, сматрамо да треба извести озбиљне поуке и да треба радити на променама“, рекао је Мутко преко телефона.

Са друге стране, прес-секретар председника САД Џошуа Ернеста, одговарајући на питање на редовном брифингу за новинаре, да ли Бела кућа има коментар на реизбор Блатера на чело ФИФА, одговорио је: „Не, немамо“.

Званични представник америчког лидера је изјавио да ФИФА преживљава период потреса, који су изазвани оптужбама за корупцију против једног броја руководилаца. Истрага у САД воде „кадровски сарадници органа тужилаштва“, додао је Ернест.