Ципрас у Београду крајем јуна?

31-05-2015 10:10:57 | | / vostok.rs |


Очекиване теме које се могу наћи на столу су тренутна позиција Грчке, ЕУ, али и Косово. Могуће је да једна од тема буде и Русија

Председник Владе Грчке Алексис Ципрас могао би да после 25. јуна дође у званичну посету Београду, пишу србски медији. Ову посету је још у априлу најавио србски шеф дипломатије Ивица Дачић, који је тада рекао да би Ципрас Београд могао да посети у мају.

Иначе, србски премијер Александар Вучић и Ципрас, разговарали су још у априлу телефоном и том приликом га је председник српске Владе и позвао да дође у Београд.

Ципрас је као лидер Сиризе и председнички кандидат Србију посетио децембра 2014. године. Он се тада састао са председником Николићем, министром Вулином и патријархом Иринејем.

Ово би иначе била прва званична Ципрасова посета Србији у својству премијера Грчке. Пре Ципрасове посете Србији, састанке ће имати шефови дипломатија двеју држава, који ће и договорити агенду и теме разговора двојице премијера.

Очекиване теме које се могу наћи на столу су тренутна позиција Грчке, Европска унија, али и Косово. Могуће је да једна од тема буде и Русија, јер се Грчка противи санкцијама Москви, иако је чланица ЕУ.