Шешељ: Не умирем док не ослободим Србију

31-05-2015 10:23:19 | | / vostok.rs |


Отаџбински конгрес радикала одржан у Дому синдиката у Београду почео је интонирањем српске и руске химне. За председника странке поново избран Војислав Шешељ, који је био и једини кандидат.

Србска радикална странка одржала је девети конгрес странке, на ком је за председника поново изабран Војислав Шешељ, који је био и једини кандидат.

Шешељ је са овога скупа поручио да у децембру очекује опште изборе у Србији, као и да су радикали спремни да освоје власт.

Он је, говорећи о захтеву за његов повратак у Хашки трибунал, додао да је „тамо био довољно дуго и да је ’разбио‘ суд“, и поновио да нема намеру да бежи, а да власт, како је рекао, може да га ухапси и да га носи на аеродром.

„Не умирем док не ослободим Србију!“, поручио је лидер радикала.

Говорећи о програму радикала, Шешељ је рекао да СРС србском народу нуди тесну сарадњу са Русијом и прекид европских интеграција земље.

„Са Хрватском су добри односи немогући, све док се не ослободи Република Србска Крајина“, рекао је Шешељ.

Шешељ је навео да радикали подржавају и владу Милорада Додика у Републици Србској, јер се она залаже за сарадњу са Русијом.

Лидер радикала сматра и да Србија мора да заштити домаћу производњу и да то не може учинити док не обустави европске интеграције.

„Данас се Србијом управља захваљујући монополу над медијима, али то неће дуго моћи тако“, изјавио је он, напомињући да се СРС опоравља и да добија све већу подршку грађана.

Отаџбински конгрес радикала одржан у Дому синдиката у Београду почео је интонирањем српске и руске химне.