Чувени руски пијаниста у недељу на Коларцу

05-06-2015 09:54:52 | | / vostok.rs |


Прослављени пијаниста, композитор и чувени диригент Михаил Плетњов одржаће у недељу, 7. јуна, у Великој дворани Коларчеве задужбине концерт, а београдској публици ће се представити делима Бетовена.

Плетњов је на Коларцу последњи пут гостовао пре више од десет година, а у недељу ће се у Великој дворани појавити у циклусу „Великани музичке сцене“.

Познати пијаниста се извесно време повукао са концертних подијума и пуних пет година није наступао, али је за то време био посвећен свом оркестру — Руском националном оркестру, чији је уметнички директор и шеф диригент. Прошлог пролећа је објавио свој повратак, али је број његових концерата и даље веома мали.

Београд је, како је наведено у саопштењу организатора, повлашћен и привилегован што ће угостити једног овако великог пијанисту, с обзиром да овај уметник врло ретко држи солистичке концерте.

„Плетњов много воли београдску публику и одлично говори србски језик. Вежу га дивне успомене за Србију и њену престоницу“, истиче се у саопштењу.

Посебност овог концерта је и чињеница да је Плетњов пијанста на клавиру „Каваји“, који ће у Београд стићи дан пре концерта.

Улазнице за концерт се могу купити у билетарници Задужбине Илије М. Коларца по цени од 1.800 и 2.000 динара.

спутник