Пентагон признао: Санкције против Русије бесмислене

06-06-2015 10:53:45 | | / vostok.rs |


Санкције против Русије су неефикасне и неће натерати Москву да измени своју политику, изјавио је амерички секретар за одбрану Ештон Картер у Штутгарту.

Картер каже да би било боље да се призна да су санкције против Русије неефикасне и да Москва под притиском неће одустати од свог политички курса.

Према његовима речима, јасно је да су се санкције одразиле на руску економију, али је и чињеница да санкције неће одвратити руског председника Владимира Путина о курса који следи.

Запад такође оптужује Русију да се меша у унутрашње ствари Украјине и да помаже украјинске присталице независности, међутим, Москва је у више наврата ово негирала.

"Постоје друге ствари које морамо да радимо због чињенице да у овом тренутку изгледа да Путин не намерава да преокрене своју политику", рекао је амерички званичник, додајући да се Запад мора навићи на такву реалност.

Русија се, према његовим речима, својом реториком и акцијама позиционирала, па Запад то мора да прими к знању.

Картер је рекао да је на састанку америчких дипломата и војних званичника у Штутгарту, поред тога што је разматрана ефикасност санцкија против Русије, било речи и о пружању додатне војне подршке европским земљама.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут