Русија: Нека Обама прво казни Америку

09-06-2015 01:12:10 | | / vostok.rs |


Барак Обама је први председник једне велике државе који се поноси тиме што је нанео штету другом народу, а да није са њим у рату, изјавила је заменица директората Департмана за информисање и штампу Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

Председник Сједињених Америчких Држава је раније на прес-конференцији на крају самита Г7 у Немачкој изјавио да одсуство Русије са самита већ другу годину заредом доказује пораст њене изолације.

„Први пут видим председника велике државе, који се сматра цивилизованим, да се искрено поноси тиме што је нанео штету другом народу, а да са њим није у рату. Не искључујем да је то због недостатка могућности да се поноси тиме што је урадио нешто добро неком народу“, написала је Захарова на својој страници на Фејсбуку.

Ако председник САД сматра да Русију треба казнити за кршење међународног права, онда треба да почне од сопствене државе, сматра Захарова. Пре него што америчка економија „оде у парампарчад“ настојањима председника Обаме, према речима представнице руског министарства, он „може почети са прогоном својих савезника из различитих незаконитих међународних коалиција, на чијем је челу Вашингтон, за кршење свих могућих закона“

„Бомбардовање Југославије, погибија стотине хиљада Ирачана, антисиријска кампања која је довела до појаве Исламске државе, рушење државности у Либији и умешаност у унутрашње послове десетина држава у читавом свету — интересантно, од чега почети?“, закључила је Захарова.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут